16 d’abril 2016

De La Selva del Camp a Bell-lloc d'Urgell

Aquesta ruta feia dies que la teníem pendent, era una proposta del Julio que l'havia fet ja fa una colla de dies amb un vehicle no massa adient.
Aquest cop hem quedat a l'àrea del Penedes de l'AP-7, ja que tots tard o d'hora i hem de passar.
Cap a les 9:30 ja fem cap a La Selva del Camp per iniciar la ruta que ens portarà a Bell-lloc travessant les Muntanyes de Prades de sud a nord.
A Sant Pere del Puig fem parada a esmorzar que com sempre anem una mica tard i la gana apreta.
D'aquí fins al Puig d'en Cama on fem parada per mirar les vistes de la zona, llastima de la zona de la costa que hi ha calitja i no es veu gran cosa.
Pel Coll de sant Joan fem cap a la carretera TP-7013 que deixem una mica més endavant per seguir pista fins a la TV-7046 que ens apropa a l'Albiol.
De moment el dia és assolellat i la calor es comença a notar, la pista és plena de rocs i la pols comença a fer acte de presència.
Pel Puig de la Torre fem via cap a la urbanització abandonada d'Els Motllats, la pista és ample i els rocs i algun toll de tant en tant és el que anem trobant.
Ja som a Prades fen parada abans a veure el Perelloner del Cisterer, arbre catalogat com a Monumental.
Poc després de la mina de plom fem parada a dinar en una petita esplanada a refugi del sol que ja es fa notar de valent.
Seguim cap a Vallclara, el Vilosell i Cervià de les Garrigues, la pols és una constant en tot el camí, cosa que el fa una mica pesat.
De Cervià cap a les Borges Blanques, Juneda i vorejant la séquia quarta fins a Bell-lloc d'Urgell on donem la sortida per acabada.
Ruta d'uns 115 km amb una mica de tot, pujades, baixades, rocs, pols i algun toll de tant en tant per refrescar.
El paisatge, molt variat, matolls, boscos, camps de sembrat, vinyes, fruiters i de tant en tant, algun edifici singular.

  • El Perelloner del Cisterer
  • Etiquetes de comentaris: , , , ,