27 de juliol 2017

Pel Picancel i el Catllaràs

Aquesta zona del Berguedà és d'aquelles que cal fer dues o tres vegades l'any, els seus paisatges i els boscos i fagedes o aconsellen.
És una bona zona també per anar a veure la Brama del Cérvol a la tardor.
Després d'un bon esmorzar sortim de Can Rosal direcció cap a Montsent, on tombem per baixar cap al pantà de Fuives per, tot vorejant la riera de la Portella pujar cap a Sant Miquel de les Canals.
L'accés a Sant Miquel en cotxe està tancat, hi ha una barrera al mig del camí i no es pot passar, mitja volta i a seguir la ruta que ens queda molt de camí.
Cap a la casa dels Frares, la Quar i Sant Benet de Vilaplana per fer cap a la C-26 a prop de Borredà.
El cel està clar, molt clar i amb un bon sol, tot i això no fa encara massa calor, això si, la pols comença a fer presencia.
Cap a Sant Sadurní de Rotgers on fem parada a dinar a l'ombra agradable d'una bona colla de pins.
Es nota que fa dies que no plou amb insistència, els boscos estan bastant secs, una mica d'aigua no aniria gens malament.
Seguim cap a les Lloberes per deixar la serra del Picancel i entrar a la del Catllaràs per l'obaga d'Ardericó.
Direcció al refugi per una esplèndida fageda on sembla que de cop i volta s'ha fet de nit.
Baixem cap al xalet de Catllaràs i Sant Maria de Lillet per pujar al Clot del Moro per la collada de Merangues.
Un altre cop cara amunt per fer cap al refugi d'Erols i la Pardinella tot passant pel coll Roig, una zona de terra vermella amb petites formacions força divertides.
Ja de baixada per l'Estret fins a la Mina del Petroli i la carretera B-402 que ens porta a Guardiola de Berguedà on donem la ruta per acabada.
Bona ruta pel Berguedà amb una mica de tot, boscos de pins, alzines, fagedes esplèndides, pujades, baixades, rocs, pols, fang i uns quants cérvols despistats.

  • Fotos de la sortida
  • El Catllaràs
  • Etiquetes de comentaris: ,