11 de febrer 2017

Un tomb per la neu (2017-I)

Va quedar pendent acabar la ruta de la neu que vàrem fer el desembre del 2016, problemes tècnics i que es va fer fosc ens va impedir acabar-la i com els de Sant Feliu tenien ganes d'acabar-la, ens i hem apuntat.
Ens hem trobat al bar Chaplin de Sant Llorenç de Morunys per tot esmorzant preparar l'estratègia de la ruta, volem pujar al refugi i sembla que hi ha molta neu.
Per carretera fem cap al Coll de Jou on agafem la pista que porta al Refugi, poc després de les costes ja comencem a trobar neu i plaques de glaç.
Una mica més amunt les plaques de glaç desapareixen i el gruix de neu comença a ser considerable, tot i això seguim direcció al Xalet sense cap complicació.
Aquest tram ha anat bé per provar les cadenes d'emergència que vaig fer d'unes cadenes antigues i fora de mida, perfectes, fàcils de posar, de treure i efectives en neu i fang.
Poc abans del Xalet alguns ja no podem seguir, la panxa dels vehicles toca a la neu i les rodes perdent tracció, els altres com porten els cotxes bastant aixecats segueixen pujant.
El gruix de neu ja és molt considerable i els cotxes més preparats tampoc poden seguir, mitja volta i cap al Coll de Jou tots plegats.
Seguim direcció a Sant Llorenç per la pista del torrent on tenim un petit entrebanc, sembla que les pedres no perdonen i ens retarda un parell d'hores la sortida.
S'ha fet l'hora de dinar i com estem a l'ermita de Sant Serní del Grau fem parada a la zona de pícnic que hi ha al costat de la font.
Entre una cosa i l'altra s'ha fet tard i decidim escurçar una mica la ruta tot fent tornada cap a casa.
Per carretera fins al Pont de Llinars on seguim la pista que porta al Mirador dels Presidents i a la Valldora.
Seguim cap a Sant Martí de les Serres per baixar fins al molí del Pont pel coll de l'Arç.
Com estem molt a prop fem cap a Olius a veure el seu carismàtic cementiri i l'església de Sant Esteve.
Aquí donem la sortida per acabada i quedem que hi tornarem quan la neu s'hagi fos i els camps i boscos verdegin.

  • Fotos de la sortida
  • Informació de Sant Pere de Graudescales
  • Etiquetes de comentaris: ,