07 de gener 2017

La Gebrada (un tomb per la Segarra)

La intenció era fer un tomb per la Segarra per veure la boira gebradora, com sembla que el divendres es va aixecar la boira i el sol escalfa de valent, no vàrem veure ni boira ni gebrada.
Tot i això la sortida ha estat prou gratificant, hem pogut veure coses de la Segarra que ni tan sols sabíem que hi eren.
Iniciem la ruta a la Panadella seguint el Camí de Sant Jaume direcció a Sant Jaume de Pallerols i Sant Antolí, no hi ha boira ni gebrada, una mica de glaç a terra que ha caigut dels arbres.
A Sant Pere dels Arquells fem parada a veure els avions de combat que hi ha en el pati d'una casa, fan patxoca tots tres allà ben posats.
Seguim cap a Cervera tot fent parada al Corral del Monjo, no hi aviem estat mai aquí, hi ha unes runes i una petita torre de guaita.
De Cervera cap a Fonolleres a veure la Torre de Saportella, una antiga construcció gòtica.
Anem fent cap a Tàrrega on agafem direcció nord per tot vorejant el canal Segarra-Garrigues fer cap a l'antic camp d'aviació de la República a l'Aranyó.
Del camp només en queda una edificació en runes i el refugi que està en molt bon estat, volíem entrar a veure les galeries però estant inundades i amb la foscor ens vàrem mullar els peus.
Seguim cap a Hostafrancs i Torrefeta, aquí tenim un petit entrebanc, ens hem ficat per un carrer molt estret i se'ns complica la sortida a la carretera, sort que anàvem amb el Jimny que és petit.
Cap a Torà per Guissona i Talteüll fent parada abans al pont del Diable a què el Duc estiri una mica les potes abans d'anar a dinar.
Com ja és l'hora de dinar fem parada a Torà en un restaurant i d'aquí cap a casa.

  • Fotos de la sortida
  • Etiquetes de comentaris: ,