19 de gener 2017

Un tomb pel Moianès Sud

Feia dies que tenia aquesta ruta feta sobre el paper i com fa un bon solet i dins del cotxe no fa fred, hem aprofitat per anar a comprovar si és veritat o mentida.
Iniciem la ruta a Calders direcció a Sant Amanç on fem parada a esmorzar una mica i a veure si trobem el dolmen del mateix nom.
Així a primera vista no el veiem, ens cal agafar el gps de mà per trobar el punt, una mica cap aquí i una mica cap allà i a dins del bosc apareix el dolmen.
Seguim cap als Gorgs Blaus a fer una foto, cal remarcar que de blaus no en tenen res, l'aigua que baixa és d'un color marronós molt sospitós.
Reprenem la ruta prevista cap al Molí de Brotons, el pas està tancat amb una cadena pel que tenim de fer una caminada fins al molí i l'ermita de la Mare de Déu de la Tosca.
Creuem la riera de Castellnou per anar a veure el dolmen de Mas Clamí a prop ja de Castellterçol.
Per Sant Gaietà fem cap al Molí on trobem el pou de glaç de la Vinyota, tot i que l'entorn és una mica tapat el pou està en molt bon estat.
Seguim cap a les Esplugues per tot passant per Castellterçol fer cap a Sant Julià d'Uixols des d'on volem anar cap a Granera.
El camí previst ha desaparegut i un d'alternatiu és propietat privada, seguim cap al Serrat de les Pedres a veure si podem arribar a Gallifa.
A prop de la Mola trobem que no podem continuar, està prohibit per a vehicles de motor, mitja volta i fins a Castellterçol per agafar la carretera cap a Granera.
Seguin el GR ens arribem a Sant Llogari de Castellet i al Dolmen de Trullàs on després pujem fins al mirador.
Volem arribar-nos a la Balma Freda, però s'està fent de nit i com no és qüestió de donar toms per la muntanya donem la sortida per acabada.
Tot i fer una bona colla de quilòmetres ens hem deixat coses per veure, hi haurem de tornar.

  • Fotos de la sortida
  • Informació del Mas d'Esplugues
  • Informació del Dolmen de Trullàs
  • Etiquetes de comentaris: ,