01 d’octubre 2016

Pel Picansel i el Catllaràs

Com teníem ganes d'anar a veure com estava el tema dels bolets, hem aprofitat una ruta que teniem per la zona del Berguedà, després d'algunes modificacions a fi de conèixer llocs nous hem posat fil a l'agulla.
Al voltant de les 9 ens trobem a Vilada per començar la sortida direcció a sant Roma de la Clusa, poc abans, a l'àrea de pícnic del Clot fem parada a esmorzar que ja hi ha gana.
El cel està tapat però no fa cara de ploure, segurament més tard escamparà i sortirà el sol.
Seguim cap a Sant Roma on fem parada a fer unes fotos i visitar el mirador construït a la sortida direcció a Cabanelles.
D'aquí fem cap a la Roca del Catllaràs i el Prat Gespador on fem parada a estirar les cames i veure si trobem algun rovelló.
Està força ple de boletaires, tot i això hi ha la sort de trobar un parell de rovellons, suficients per treure les ganes.
El cel s'ha anat obrint i el sol fa acte de presència, el terra i el sotabosc sembla prou humit, estem a l'obaga i es nota.
Continuem la ruta cap a Santa Maria de Lillet fent parada abans al mirador del Roc de la Lluna i al Xalet de Catllaràs.
Sembla que estan reformant el Xalet, hi ha una escala d'entrada nova que a parer meu desvirtua tota la construcció, també hi ha, una bona colla fen pícnic a la petita esplanada, pel xivarri que fan no és d'estranyar que no es trobin bolets, deuen estar tots amagats sota terra.
Som a Santa Maria de Lillet des d'on fem la petita caminada a veure l'ermita de Sant Miquel de Lillet.
D'aquí i per pista asfaltada fem cap a Santa Eugènia on seguim el camí cap a la Baga d'Ardericó, la Mare de Déu dels Oms i Sant Jaume de Frontanyà.
Poc abans dels Oms fem parada a donar un tomb pel bosc, estem al cantó solei i tot està bastant sec, de bolets, res de res.
Com ja és hora i tenim gana fem parada a dinar passat Sant Jaume en un descampat a l'ombra d'un pi.
Tot vorejant la riera de Merles fem cap al càmping Puigcercós on fem parada a fer un cafétonet i a estirar una mica les cames.
Per pista asfaltada anem fent fins al càmping Riera de Merles on fem via fins a la Portella, poc després fem parada a la font de l'Abat, tot i que costa de veure val la pena aturar-sí.
D'aquí i vorejant el pantà de Fuives fem cap a Cal Rosal on donem la ruta per acabada.

  • Fotos de la sortida
  • Etiquetes de comentaris: , ,