09 de juny 2016

La Contrabandistes II

Aquest cop la fem per la Cerdanya, fa molt de temps que no hi anem i ja en temin ganes.
A l'hora prevista ens anem trobant a prop d'Adrall, aquest cop també ens acompanya el Jaume que s'ha agafat un dia de festa.
Dels 700 mts. d'alçada de la Seu passem en un tres i no res als 1.700 mts de les Bordes d'Escàs, lloc on fem parada a esmorzar que ja anem una mica tard.
La propera parada és al Pic Negre (2.640 mts.), on tot i el sol que fa l'aire és fred, estem a 12° i es fa necessari una mica de roba d'abrigar.
Després de les fotos pertinents fem cap al Calm de Claró a fer una visita a la furgoneta VW que varen pujar els Andorrans ja fa una colla d'anys, sembla que la feien servir de "xiringuito" pels francesos que pujaven en 4x4.
A dalt encara queda alguna clapa de neu, suficient per fer una mica el ruc tot i el "granadets" que som.
Direcció als llacs de la Pera pel refugi de Prat Miro i el de Pollineres on fem parada a dinar, als llacs no hem pogut pujar, està la barrera posada i un cartell convida a no passar-la.
A la zona del refugi de Prat Miro i a una àrea de pícnic amb taules i barbacoes, prou acollidora per fer-hi una parada.
Seguim direcció a l'estació d'esquí de fons de Lles de Cerdanya per baixar cap a Martinet, el track previst anava fins a Bellver per Talltendre però com anem molt tard i aquella zona ja la coneixem hem fet drecera.
De Martinet i per carretera fem via fins a la Masella on seguim el GR-150/4 fins a Coll de Pal.
Les vistes de la zona central de la Cerdanya des del Coll de la Mola són prou agraïdes i més avui que el dia és prou clar.
A coll de Pal agafem la carretera fins al xalet on tornem a seguir el GR direcció al mirador dels Orris on fem parada a fer una visita.
Seguim cap al refugi de Rebost on deixem el GR direcció a l'Hospitalet de Roca- Sança on agafem carretera fins a Bagà on donem la ruta per acabada.
Han estat uns 135 km. amb una mica de tot per una ruta prou recomanable.

  • Estanys de la Pera
  • Etiquetes de comentaris: , , , ,