16 de desembre 2015

De Sant Fruitós a Caldes

A estat una sortida improvisada, pim pam, anem, doncs anem que ja fa massa dies que en parlem.
Aprofitem un track d'en Josep de fa ja uns quants dies que va de Manresa a Sabadell, l'inici és a Sant Fruitós de Bages i d'aquí sortim passades les 9 i amb gana per esmorzar.
Cap al mirador de la Guàrdia pel Manganell on parem a esmorzar i a fer quatre fotos del Castell de Calders que des d'aquí es veu prou bé.
Direcció a Monistrol tot vorejant el castell per seguir cap a la Mare de Déu del Consól i El Còdol on fem parada per baixar tot xino-xano fins a la Mare de Déu de la Tosca i el Moli de Brotons.
Val la pena la visita al Moli de Brotons tot i la brutícia que arrossega l'aigua que baixa de Moià.
Seguim cap a Sant Jaume de la Coma i el Serrat del Moro on aprofitem per visitar el Dolmen de Mas Clarí, prou recomanable la seva visita també.
El dia és assolellat i comença a fer una calor inusual pel temps que estem, el terra a l'obaga es humit i al solei  sec com a mig agost, la pols és fa notar amb persistència.
Alguns camins sembla que fa dies que no s'hi passa, d'altres les pedres fan difícil la circulació, igual que algun arbre caigut al mig del camí.
Poc abans de Castellterçol, al collet de Sant Fruitós fem parada a dinar que ja són passades les tres i la gana es fà notar.
Cap a Sant Julià d'Uixols i tot vorejant el Camp de Golf a la carretera BP-1241 que ens porta fins a Gallifa.
Fins a Santa Maria, els Saulons i Caldes tot vorejant la riera de Caldes on com ja és fosc donem la ruta per acabada.
Pam més pam menys han estat un 80 km. per una zona agraïda, llastima de l'aigua bruta que baixa per les rieres i rierols.

  • El Molí de Brotons
  • El Dolmen de Mas Clamí
  • Etiquetes de comentaris: , , ,