21 de novembre 2010

La Ruta dels Castells I

Sobre les 9 ens anem trobant al lloc d'inici a l'Anoia, el dia està molt tapat i fà un fred que pela.
Sense gaires entreteniments començem la ruta direcció a Ivorra i Vicfred, costa veure els castells i esglesies, hi ha boira baixa i no es veu rés més enllà del nas.
Prop de Palouet ja a la Segarra fem parada a esmorzar una mica i fer un cafetó a veure si ens refem una mica, el sol no ens vol acompanyar i el fred es manté.
Seguim cap a Talteüll i Ribelles ja a la comarca de la Noguera on fem parada a veure el castell i estirar una mica les cames.
D'aquí ens arribem fins a Ponts a visitar la Col.legiata de Sant Pere i fer una mica de benzina ja que es l'unica benzinera dels voltants.
Seguim cap a Oliola, Plandogau, Florejacs i les Pallargues on creuem el canal Segarra-Garrigues un parell de cops.
Es impresionant la quantitat de Castells, Esglesies i Ermites que hi ha en tota aquesta zona, tots els petits pobles tenen quelcom per veure.
Anem seguint la ruta cap a veure els castells de Malgrat i del Coma i com ja es hora parem a les Oluges a dinar.
Segueix sense sortir el sol i fen un fred considerable per lo que busquem un lloc arreserat per poguer instal.larnos a dinar.
Aquest cop la tertulia es curteta, el temps no acompanya, recollim i ja donem la ruta per acabada passant aixó si per Montfalcó Murallat a fer un tomb.
Aquest cop el temps no ens a fet gaire companyia per lo que tornarem a fer la ruta quand els camps estàn verds i el sol ja comença a apretar.
Si fà no fà han estat un 130 Km. per les comarques de l'Anoia, la Segarra i la Noguera veien alguns dels Castells de Frontera entre altres.

Etiquetes de comentaris: , , ,