05 d’agost 2010

Un tomb per el Berguedà

Sobre l'hora prevista ens trobem amb l'Helio a Cal Rosal per començar la ruta direcció a Fuives.
Tot just agafar pista i a la cruïlla que porta al pantà de Fuïves fem parada a esmorzar i ha que el Duc estiri una mica les cames, be, esmorzar només esmorzem nosaltres, l'Helio encara te l'entrepà congelat i no pot donar.hi dentallada.
D'aquí anem borejant la riera de la Portella fins a la Casa dels Frares a on tombem cap a la Collada de l'Alzina seguint el torrent de Vilardell direcció a Salselles.
De Salselles ja cap a Alpens per pujar cap a la Solana de Serralonga de Dalt, el bosc i les rieras estàn fantastiques, talment sembla que estiguem en plena primavera, els verds dels boscos, l'aigua sortin de tot arreu i una temperatura agradable es el que anem trobant.
A la Ermita de Sant Pere de Serrallonga parem a estirar una mica les cames i fer una mica de vermut per treure la sed i la gana.
Aquí hi trobem algún bolet i sentim bocabadats un Picasoques al nostre costat que no deixa de treballar tot i la nostre presencia.
Continuem ja la ruta cap a Sant Esteve de la Riba per tombar cap a l'est direcció a Sant Jaume de Frontanyà.
Les pistes estàn fantastiques, no hi ha pols, tot el contrari, una mica de fang i un munt de tolls de dimensions més que considerables, en algún d'ells qüasi i cap el Jimny senser a dintre, sort que anavem amb el Range.
Passat Sant Jaume i a la Baga de l'Ardericó parem a dinar, es un petit prat a costat del bosc que sembla tret d'un conte de fades.
El dia ens segueix acompanyant, una mica de sol i una mica de nuvols no deixa pujar la temperatura el que permet no possar l'aire condicionat en el cotxe, cosa perfecte ja que a mi no em funciona.
Reprenem la ruta direcció al refugi Ardericó, poc abans intentem seguir una pista que supossadament ens portarà al cim peró després d'un tram prou brut i trencat ens trobem amb un pi al mitg del camí.
Com no portem cap eina i no sabem que hi ha després decidim donar la volta, sort que una mica enrere hi ha una mica d'espai ja que amb les "barques" que portem el tema es complicat. Amb el Jimny no hi ha problema, dones el tomb a qualsevol lloc.
Anem seguint la ruta fins al mirador del Roc de la Lluna a on fem parada a veure les vistes, després ja seguim cap al Coll de la Plana per arribar a la Nou de Berguedà i la Rodonella a on donem la ruta per acabada.

Etiquetes de comentaris: ,