18 de juliol 2010

Del Pallars Jussà a l'Alt Urgell

 Com el dissabte al matí teníem obligacions a Lleida hem aprofitat per arribar-nos al Pallars Sobirà i fer un tomb per la zona.
Cap a les dues ja estem a Rialp on tenim reservat lloc a un hotel, després de dinar comencem la ruta cap a Llessui.
Feia ja molt de temps que no hi havíem estat i teníem ganes de tornar a fer aquesta excursió, de Llessui ens dirigim cap a les instal·lacions de les pistes d'esquí on deixem ja l'asfalt per pujar cap al Bony del Tamborí, ens sorprèn la verdor de la muntanya, sembla talment un camp de gespa plantat expressament.
Està tot ple de ramats de vaques i cavalls per tota la muntanya, també xais i alguns toros amb les banyes prou afilades.
Al Tossal del Pamano ens desviem per la Pala de Campollongo per baixar a la Vall Fosca fins a Espui, d'aquí seguim cap a l'ermita de la Mare de Déu del Fa on fem parada al mirador a contemplar la magnífica vista de la vall.
Seguim direcció a Els Castellons tot veien les instal·lacions inacabades de les futures pistes d'esquí de la zona.
Tot el bosc i els prats estan fantàstics, es nota que enguany ha plogut sovint i generosament.
D'aquí anem baixant cap a la font de Filià i Cabdella on agafem carretera per tornar a agafar la pista fins al Tossal del Pamano.
Seguim vorejant el Clot de Fontalada fins al port de la Portella a 2.350 metres d'altitud, d'aquí agafem a l'esquerra cap al Clot de la Bassa i les pistes d'esquí de Superspot.
El paisatge és impressionant i la calor o fred també, tot depèn d'on estiguis, el bestiar, en gran quantitat ens mira amb molta parsimònia.
D'Espot seguim ja per carretera fins a Sort on aprofitem per sopar una mica, després cap al llit que estem rebentats.El dia es lleva assolellat i calorós, nosaltres després d'esmorzar i reposar gasolina continuem la ruta prevista per la pista de la Costa de la Sabata, el primer tram està molt tapat, es nota que no hi ha gaire circulació.Agafem ja el tram asfaltat fins a Montenartró a on deixem l'asfalt per continuar cap al Coll de Sant Joan.El bosc és molt tupit i fa la impressió que és zona de bolets, això després ho confirmarem amb la vista d'un bon cistell d'aquests.
D'aquí ja continuem cap a Sant Joan de l'Erm, tot fen una paradeta a estirar una mica les cames, aquí tenim la confirmació dels bolets, ens trobem amb una parella que porten un bon cistell de ceps i moltes ganes de trobar-ne més.
A Sant Joan fem parada a refrescar-nos una mica i fer un tomb per la zona, després ja seguirem.Anem seguint la ruta prevista cap a Santa Magdalena vorejant sempre el riu del mateix nom i trobant algun grup de 4x4.
De Santa Magdalena cap al Coll d'Ares per baixar cap a Civís i Sant Julià pel Coll de la Gallina, aquí sembla que no apreta tant la calor, tot i això seguim portant les finestres ben obertes.
Ja a Sant Julià aprofitem per fer algunes compres i dinar una mica, després ja decidirem que fem.
Al final decidim tornar per la Rabassa pel que agafem la carretera fins a la zona del Tobotronc, està ple de jovenalla que esperen per pujar, nosaltres seguim la pista fins a Estamariu i després ja per asfalt fins a la Seu d'Urgell a on donem la ruta per acabada.
A estat llarg però molt gratificant, potser la tornarem a fer a la tardor a veure els diferents colors dels boscos.
  • Fotos de la sortida
  • Etiquetes de comentaris: , , , ,