07 de febrer 2010

La Calçotada 2010 (La Ruta)

Aquest cop anem de Calçotada entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà.
A l'hora prevista i amb prou puntualitat ens anem reunin un bon grup per començar la ruta cap a la Pobla a fer un cop d'ull al castell.
Son ja més de les 9 quand parem a Collbàs a esmorzar una mica, de moment el dia es asol.lellat tot i que fà una mica de fred.
Uns entrepans variats, una mica de vi de la bota i un cafetonet ens donen energies per continuar.
Cap a Sant Romà i la Llacuna per continuar fins a la Plana d'Ancosa.
Aquí fem parada a veure el convent i el famos roure amb la seva lleguenda, sembla que hi ha d'altres interessats ja que hi ha una bona colla de 4x4s reunits.
Anem fen camí cap a les Cases Noves i els Ranxos per baixar fins a Santa Agnés, aquest tram ja es una mica més distret, com a plogut prou el fang es deixa veure i ens possa en algún entrebanc.
Ja estém a Santes Creus i aprofitem fer una parada a la plana de Sant Pere a fer una mica de vermut. Tenim taula guardada per molt tard i així anem fent temps.
Passat la fita dels Tres Termes tenim una petita incidencia, el camí està tallat i ens cal fer una petita volta fins a la carretera.
Com no podia ser d'una altre manera passem a veure el Mazinger del Mas del Plata, unes fotos i a tornar.hi.
Ja sense complicacions tret d'una mica de pols arribem al restaurant a on ja passem de seguida a taula.
Uns bons calçots i carxofes, després el xai, la butifarra, la crema i la taronja, tot regat per un bon vi i una mica de cava. Per acabar uns cafetonets amb gotetes i llestos.
Una bona ruteta d'uns 100 Km. sense cap incidencia remarcable, amb bones vistes i millor companyia.

Etiquetes de comentaris: , ,