11 d’octubre 2009

Els Manairons 2009 (La Ruta)

Ja aviem fet la ruta el 2007 i teníem ganes de tornar.hi per lo que passades les 9 ja estem a Noves de Segre per començar.
Pugem cap a Berén per agafar la pista que porta al coll del Roc Picó i a on aprofitem per fer parada a collir uns quants fredolics i a esmorzar, aquest cop no arribarem a Argestues ja que ho tenim vist. De Guils cap a Solans disfrutant de la diversitat de colors de la natura i cap a Vila-rubia i Biscarbó a veure el dolmen.
Després ja baixem cap a Junyent i Castellàs a veure el “Secret de les Encantades”.
Desfem el camí fins a Junyent per pujar cap a les Piques tot fent parades a veure com està el tema dels bolets, sembla que ni havien i ja els han collit. Parada a les Piques a veure com estan el voltors de la zona, fa un vent impressionant i només se’n veuen dos circulant.
Anem tirant tot “xino-xano” cap a la Guardia d’Ares per anar a veure les tarteres dels Manairons, deixem també la visita a Taüs com en el cas anterior.
Ja comença a ser hora de dinar per lo que parem a la segona tartera a fer parada, tot mirant per aquí i per allà cauen uns quants rovellons i uns peus de rata. Aquí trobem al Josep que degut a un mal entès i a una avaria al mòbil no em pogut contactar.
Seguim ja cap a Organyà per la pista “roquera” dels Manairons, es un tram no massa llarg però molt lent, sembla que els Manairons es varen cansar de recollir rocs.
A Coll de Nargó parem a donar un tomb ja que es la fira del bolet, després ja cap a casa que encara queda una estoneta.

Etiquetes de comentaris: ,