28 de setembre 2008

De la Noguera al Berguedà (La Ruta)


El cert es que al final ha estàt de l'Alt Urgell al Berguedà, ens hem saltat el tram de Ponts a Coll de Nargó per que quedaba una sortida masa llarga.
Sobre les nou del matí ens trobem a Coll de Nargó per començar la ruta, després de les presentacions fem dos grups de 5 vehicles. El primer amb 3 Discovery, 1 Mitsu i 1 Defender; el segon amb 2 Discovery, 2 Mitsu i el Jimny.
Iniciem la ruta direcció cap a Montanisell sense més complicació que les pedres del camí, d'aquí seguim cap al Coll de Llívia per fer el tram del Boumort, la pista es ample i planera peró la qüantitat de cotxes es espectacular, sembla la diagonal en hora punta.
El grup 1 sembla que han parat a esmorzar al refugi, nosaltres com anem més tard parem a la Solana dels Cóms.
Seguím ja cap a Sant Andreu per tombar direcció cap a l'est per arribar a Organyà, de Cérvol ni un, no es estrany amb la qüantitat de gent que hi ha, de Bram tampoc ni un aixó si de Voltors i Aguiles tots el que volge.ho.
D'Organyà ja pujem per el Coll de Bigues per fer la ruta dels Manairos, una mica de pedres per fer gana i a dinar a la Solana de Fontanel-la.
El dia es esplendit, fa un bon solet i ni una mica de vent. Paradeta de taules i ha treure el "tiveri", nosaltres aprofitem per fer el "vermutet" mentre s'està fent la paella de marisc que portem.
Tothom comparteix el que porta amb els demés per lo que acabem una mica massa tips.
Ara toca recollir i deixar el lloc ven net i arreglat abans de seguir la ruta.
Seguim cap a la Guàrdia d'Ares passant per les dues tarteres dels Manairons a on ens deixen tres Discovery per tornar cap a casa.
En aquest tram els que van devant tenen la sort de veure dos grups de Cervols, privilegis d'anar els primers.
De la Guàrdia cap a les Piques , Junyent i Biscarbó a on ens retrobem tots per seguir ja junts cap a Sant Joan de l'Erm.
Anem una mica tard i arribem a Sant Joan ja de nit, son més de les vuit. Una cervesseta, deixar les coses al refugi, sopar una mica i a dormir.
A les vuit del matí ja anem pasant per esmorzar ja que em quedat a les nou per iniciar la ruta.
Aquí ens trobem amb el Joan amb el seu Runner i el Josep i el Jordi amb el Toi que ens acompanyaràn en el tram d'avui.
Com som 9 cotxes també fem dos grups i iniciem la ruta direcció a Santa Magdalena. La pista està molt humida i els tolls al camí son prou divertits, a Santa Magdalena un parell pasen l'estona fent la tradicional trialera amb prou encert.
Ja seguim cap a Civís per baixar a Sant Julià de Loira a on parem una estona a fer unes petites compres i estirar una mica les cames.
De Sant Julià pugem cap a la Rabassa a on parem a veure el Tobotronc i el Trial de les Nacions.
Ja es tard i parem a dinar a l'àrea de Picnic de la Rabassa, aquest cop ens cal encendre el carbó per fer la carn que portem. Aquí perdem una mica de temps ja que el carbó està humit i no es vol encendre, al final peró ho aconseguim.
En Joan aprofita per escalfar el seu dinar i en Carles ens ofereix la seva magnifica "enpanada" i un orujo que treu la son.
El grup de Tarragona ja es despedeixen, encara tenen una bona estona fins a casa.
Nosaltres seguim cap a la Font de Pollineres per baixar ja cap al Cap de Rec i Martinet.
Com son ja més de les sis decidim donar la ruta per acabada i tornar ja cap a casa.
Al final han estat 150 quilómetres el dissabte i 100 el diumenge amb una mica de tot i un temps excelent.
Cal remarcar la companyonia i el bon fer de tots els que ens han acompanyat en la sortida, espero que poguem compartir noves rutes en altres ocasions.

Etiquetes de comentaris: , , , ,