07 de desembre 2007

Ruta dels Ilergets (La mini ruta)

Com en d'altres ocasions no ho teniem previst, ja eren qüasi les onze del matí quand em decidit anar a donar un tomb.
De Masquefa fins a Igualada a buscar l'autovia i fins a Tàrrega, d'aquí cap a Tornabous per començar la Ruta dels Ilergets.
Seguim el track direcció cap el poblat Iberic del Moli del Espigol (tot i el track està ben senyalitzat per arribar.hi),la primera sorpresa es que està tancat i no podem entrar a veurel, només està obert els dissabtes i diumenges.
Unes fotos desde les afores i a seguir el track direcció cap a Ivars d'Urgell entre els camps de fruiters.
El paisatge es de ple hivern, tots els arbres estàn sense cap fulla i el sol no ens vol acompanyar, tot i aixó es agradable la tranquilitat que si respira.D'Ivars ens diriguim cap a Vila-sana, en un moment donat no podem seguir el track original, sembla que els mapes que tinc ja son una mica caducs.
El camí que tenia marcat passa per un gran aiguamoll ple d'ocells, seguim per el camí autoritzat fen la borera i tornem a enllaçar amb el track original.
L'aiguamoll està molt bé, fins i tot dispossa de punts d'observació i zones d'esbarjo, es l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
D'aquí ja seguim cap el Palau d'Anglesola a on parem a fer un vermutet, ja es qüasi el mitgdia i ja hi ha una mica de gana.
Del Palau i seguin el track original seguim cap a Sidamon, Bell-lloc d'Urgell i els Alamús.
A poc de passar els Alamús parem a mirar l'hora i a veure que fem, son dos quarts de tres i cal pensar en el dinar, veiem que estem tocan a Lleida i decidim seguir fins alla a veure que trobem.
Just passat els Mangraners veiem un restaurant en un poligon industrial, com no ens interessa entra dins a Lleida hi parem a dinar.
Molt bé, cargols a la llauna, remenat d'alls tendres amb bolets, ganves a la planxa, bacalla amb bolets i tot regat amb un bon vi de Raimat.
Després un cafetonet, autovia i xinu-xano cap a casa.
No hem fet tota la ruta dels Ilergets ja que es d'uns 150 quilómetres, més o menys han estat uns 60, el terreny es molt planer i ràpid peró es una bona excusa per tornar a fer la ruta complerta i fer una bona cargolada.

Etiquetes de comentaris: , , ,