14 d’octubre 2007

Ruta de l'arròs a la cassola (La Ruta)

A les viut ens trobem al lloc habitual. Sembla que en faltan dos i que al final no vindran. Som dos mitsus i un jimny, en total set persones.
Per carretera fins a Breda on començarem la ruta. Aqui, i com ja és hora, parem al bar Santa Anna a esmorzar una mica, unes truites amb pa amb tomàquet i els més atrevits una mica de cap i pota.
Després una visita a Breda a veure els llocs de Ventdelplà: el Tramuntana, la casa de la Teresa, la consulta del veterinari, el Condis, can Rata, etc.
Sortim ja de Breda direcció a Sant Llop de Viabrea per seguir pista fins a Can Flassada. La pista és molt tapada per la vegetació i el bosc és molt espès.
A uns dos-cents metres de Can Flassada el camí desapareix, i no tenin més remei que desfer una mica la ruta i fer drecera per la carretera fins a Riells.
Just quan fem la volta per tornar tenim la sort de veure un parell de gaigs prenent el sol.
Aquí volem seguir la pista que porta fins a Santa Fe de Montseny per Can Bernat però un guardia forestal no ens deixa passar. Sembla que només és per veïns i com que és temps de castanyes no deixen passar cotxes.
Mitja volta i cap a Breda per carretera per agafar la pista que va d'el Pol a Arbúcies.
És un tram curt però entretingut, està ple d'alzines sureres, castanyers i un racó de vinya.
A Arbúcies és la Fira de la Tardor i parem a fer un tomb i una cerveseta.
Ja son passades les dues i cal anar a dinar, per carretera fins a Sant Feliu de Buixalleu al restaurant, un bon arròs de muntanya amb bolets, esqueixada, xai i una mica de vi d'agulla rosat per regar-ho tot.
De tornada agafem la pista cap a Santa Barbara per baixar cap a la carretera d'Arbúcies, el track no està massa clar i cal fer una mica d'investigació.
A poc d' arribar a la carretera la pista ha desaparegut per les màquines d'una cantera, ruta alternativa i cap a la carretera.
Ja es fa tard i hem que tornar cap a casa, carretera i cap a Masquefa.
De 4x4 no n'hem fet gaire, el tram de Breda a Arbúcies per Santa Fe ha quedat pendent. Aquest cop no ha sortit gaire bé, tot i això el dia ha sigut prou entretingut.

Etiquetes de comentaris: ,