02 de juliol 2007

De Berga a Camprodón (La Ruta)

Al final em pogut fer la ruta, uns trams ja eren coneguts i els inedits no han anat gaire be, els camins ja no hi son.

Dissabte 30/06/07

Sortim de Masquefa sobre les vuit del matí direcció a la Colonia Rosal, després d'esmorzar una mica agafem la pista que porta cap a la Portella i la Quar per pujar cap a Borreda per Sant Benet de Villaplana.
Fa calor i parem a Borreda a donar un tomb i fer una cervesseta, seguim per carretera fins a Rocatrencada per agafar la pista cap el Sobirà i els Casons, aquí ja no podem seguir el track, després d'una hora de buscar i buscar no trobem cap camí per seguir direcció a Ripoll.
Com estem molt a prop del castell de Palmerola i anem a fer un tomb.
Tornem cap els Casons i baixem per una pista fins a la carretera, com es fa tard per dinar la seguim fins a Ripoll i Ribamala.
D'aquí seguim per la pista que porta a Ribes de Freser per el Coll de Jou. Ja son pasades les tres quand parem a Bruguera a dinar.
Aqui tenim el primer susto, el cotxe no enjega, la bateria està completament descarregada, fem un pont amb la bateria auxiliar que porto i tot arreglat.
Baixem cap a Ribes per anar fins a Pardines i agafar la collada Verda.
Ja aviem passat per la Collada Verda en una altra ocasió peró com era de nit no aviem vist el paisatge, ara entenem per que l-hi diuen la Collada Verda.
Son les set quand arribem a Camprodón, cap a l'Hotel a instalar-se, un tomb, unes compres, sopar, una mica de tertulia en una terrasa i a dormir.

Diumenge 1/07/07

Ara la bateria ja s.ha mort del tot, treiem la original, posem l'auxiliar i llestos, ens quedem sense el servei del MiniPc i les emissores, cal cambiar una conexió per que tot treballi peró com a partir d'ara ja no ens cal ja ho sol.lucionarem a casa.
Dubtem de tornar cap a Ribes de Freser per Tregurà o per carretera, com la pista de Tregurà ja l'hem fet tres vegades i els rocs que hi ha son una mica emprenyadors decidim anar per carretera.
Un cop a Ribes ens arribem fins a Queralbs per pujar a la Collada de Fontalba.
Aqui decidim pasar del 4x4 al 2x2, tot passejant i amb un esforç considerable (no estem acostumats a caminar) ens arribem fins a Nuria per un corriol prou entretingut.
Estem destrosats, aixó del tabac no perdona.
Un tomb per Nuria i corriol enrera per anar a buscar el cotxe, en total qüasi quatre hores a peu.
Ja s'acosta l'hora de dinar, cap a Ribes a fer el vermut i un dinar lleugeret, després de retorn cap a casa a on arribem sobre les sis de la tarda.
Es una bona sortida, llastima que el tram experimental no a estat del tot veritat, caldrà buscar una ruta alternativa per no tenir que fer tanta carretera.

Etiquetes de comentaris: