16 de desembre 2006

El Romanic de la Segarra ( La Ruta )

Sobre dos quarts de vuit hem sortit de Masquefa direcció a Cervera per començar la ruta a Vergós. Aquí ja ens a costat una mica trobar el camí d’inici ja que no tenia prevista l’autovia.
Ja un cop en bona direcció em seguit cap a Vergós Guerrejat, Montfalcó Murallat, Les Oluges, Castellmeià, el Llor, Gospi i Sant Ramon a on em fet parada a esmorzar.
Després de la visita i compra a les botigues de pell de Sant Ramon en tirat ja direcció Nord cap el Portell, Viver de Segarra, Ivorra i Torà.
El paisatge sembla que pot ser força agradable però la boira ens impedeix disfrutar.lo, tret de petites estonetes de sol tot el demés es gris i fosc.
De Torà seguim ja cap el Oest direcció a Talteüll per baixar ja cap el Sud a Cal Mutxatxa direcció a Guissona i Sant Guim de la Plana.
La boira segueix sent espessa, tot i això seguim cap a Bellvei, Torrefeta, Gra, Concabella i Ratera a on ens desviem per passar per Pelagalls, Sisteró, Les Pallargues i Mont-roig.
Aquí ja seguim direcció Sud cap a Cervera passant per Montcortès de Segarra i seguin lo Camí de Tàrrega baixem cap a la Curullada per arribar a Cervera passant abans per Sant Pere Gros.
En total han estat uns 110 quilometres per la Segarra de pistes planeres i sense complicacions tret d’alguna zona amb força fang.
Tot i la boira em pogut gaudir dels petits poblets de la zona i de les seves construccions Romàniques.
A quarts de tres ja estàvem a Cervera a on em dinat en un Restaurant de la Població.
Es una ruta planera i sense complicacions per fer a la primavera quant els camps de blat estan en el seu esplendor i la boira no es tan persistent.

Etiquetes de comentaris: ,