27 d’agost 2006

Un tomb per el Berguedà

Avui em anat amb l’Helios a fet un tomb per el Berguedà i una mica del Ripollès, una ruta semicircular per els voltants de Borredà amb sortida a Cal Rosal i arribada a Vilada.
Em sortit sobre les nou del matí de la Colònia Rosal direcció a Fuives a on em fet una paradeta a beure els Guarans Catalans d’en Joan Gassó, d’aquí i seguint la riera de la Portella fins a La Portella, la Casa dels Frares i la Mare de Deu de la Quar.
Seguim direcció cap el sud fins el Serrat de Sant Isidre i Sant Maurici de la Quar a on parem a esmorzar a la Casa de Pagès Sant Maurici, una bona truita amb pa amb tomàquet, una mica de vi i un cafetó.
Seguim direcció cap a l’est per el Torrent de Salseres i la riera de Lluçanès fins a Alpens on tombem ja direcció al Nord. Una mica de carretera fins a la pista que ens porta cap a Serrallonga de Dalt i el Solell de Baumala.
Per l’hora que es creiem que podem arribar a Sant Jaume de Frontanyà a dinar per lo que seguim el GR-4-1 fins a el Sola, aquí ens desviem per anar cap a Viladonja, Sant Esteva de la Riba, Les Planes Cal Cintet i Sant Jaume de Frontanyà.
La Fonda i el Restaurant estan plens però al final al Restaurant Cal Eloi, com ens veuen amb cara de gana i cansats ens donen de dinar, ens a calgut esperar una estoneta, això si.
Ja amb la panxa plena seguim ara direcció cap l'oest fins a Santa Eugènia de Solls i Arderico ja en la Serra d’El Catllaràs.
Parem al Mirador del Roc de la Lluna des d'on es veu una vista fantàstica de tota la Serra del Cadí i la del Montgrony, a sota i tenim la Pobla de Lillet.
Aquí ja tornem a seguir direcció sud per baixar cap a Sant Romà de la Quart i Vilada a on donem la ruta per acabada.
Tota la ruta a estat realment fantàstica, i a una mica de tot. De vaques, vedells, cavalls, tots els que volgue-ho; el paisatge realment sorprenent, prats, boscos, fagedes.
En total una ruta de 95 quilometres realment agraïts.

Etiquetes de comentaris: ,