18 d’agost 2006

Camí dels Catars II

Avui em aprofitat per enllaçar el tram de Bagà a Bellver de Cerdanya que junt amb el tram Bellver La Tor de Querol que vàrem fer dies anteriors completa la ruta dels Bons Homes des de l’Ermita del Miracle a Solsona fins a la frontera.
Es una tram amb molt d’asfalt però no per això menys agraït, la pujada cap a Coll de Pal te unes vistes del Cadí esplèndides i ja de baixada per pista fins a la Masella et permet veure tota la Cerdanya.
La resta fins a Gér es tot per carretera passant per petites poblacions de la Cerdanya.
A Gér pugem cap a Meranges per agafar pista fins a l’estació d’esquí de Guils i la Tor de Querol.
Tots aquest trams de la ruta del Camí dels Bons Homes que segueix qüasi tot el Camí per la part de Catalunya es força agraït, els llocs per on passa son realment fantàstics.
Alguns trams del recorregut sense deixar de ser pistes forestals estan asfaltats, això permet relaxar-se una mica de la duresa dels forats i rocs dels camins .
Hi a diferents llocs per menjar i dormir prou be durant tota la ruta, també i a zones de picnic i campigs.
El que si cal tenir previst tot i que no son molts quilometres es el combustible del vehicle, es important sortir amb el dipòsit ple, hi ha trams força llargs sense cap població.
La flora os donarà sorpreses importants, veureu plantes i arbres que no veieu habitualment.
En quant a la fauna, de vaques i cavalls tots els que vulgueu, també alguna llebre i amb una mica de sort alguna Aguila o Trenca.los.
El tram de l'ermita del Miracle fins a Gósol millor fer-lo a l'atardor o la primavera ja que passa per molts boscos, la resta cal fer-la quand no hi hagi neu.
Manca encara el tram d'el Santuari de Queralt a Berga fins a Gósol per completar el Camí en la part Catalana, espero fer-lo qualsevol dia d'aquests i deixar ja la ruta complerta i plenament documentada.
La part Francesa la deixaré per una mica més endavant, potser la primavera de l'any vinent.
Ara estic més interesat en buscar el Camí de Sant Jaume per Catalunya.
En total de moment son uns 223 quilómetres amb una mica de tot.

Etiquetes de comentaris: , , ,