30 d’abril 2006

Ruta del Bull (La Ruta)

Tal com teníem previst em sortit de Masquefa a les 8 del mati per carretera direcció a Igualada per agafar la carretera de Manresa i cap a Castellfollit del Boix. Una mica abans em tombat cap el est per la pista que puja a la serra de Rubio. Passem a fregar dels aerogeneradors que hi a instal·lats girant desprès direcció nord cap a Sant Martí de Maçana. El paisatge de la comarca de l’Anoia es impressionant, tenim la sort que el dia esta molt clar i es pot gaudir dels diferents tons de verd dels camps.
Seguim cap els Prats de Rei a on mirem per esmorzar, el restaurant està tancat per lo que decidim seguir una estona mes de ruta cap a Sant Martí de Sesgueioles i Pujalt a on ens desviem fins a Sant Ramon a esmorzar. Unes botifarres a la brasa, truites i llonganissa de la bona, vi del país i un cafetó.
Tornem ja cap a Pujalt per seguir el Roadbook parant avanç a veure el refugi antiaeri que hi a al peu de la carretera que puja al poble.
Ja amb el roadbook a les mans tirem cap al Portell i el Llor, ja estem en plena Segarra a on els sembrats estan forca macos. Sobte i sorprèn la vista algun sembrat de tant en tant de color groc entre els verds.
Passem per Torrefeta a on ja agafem direcció nord cap a Gra, el Mas d’en Porta, Cabanabona, Plandogau i Oliola. L’ermita de Sant Magí situada poc abans de Cabanabona esta plena de gent, sembla que celebren algun acte religiós. Van tots molt mudats.
Ja estem molt a prop de Ponts i anem be de temps per lo que parem a peu del riu Llobregos a fer una cervesa i estirar una mica les cames.
D’aquí cap a Ponts i cap a Maçaners vorejant el pantà de Rialp. Arribem a la casa rural just a les 14.30, tal com havíem quedat. Ens han fet esperar una mica però a valgut la pena, fins i tot ens han regalat uns pots de mel de collita pròpia.
Desprès i amb la panxa plena, baixem fins el riu Rialp a on parem a fer una caminadeta per pair una mica el dinar, tot i estar forca lluny del mar veiem un Bernat Pescaire immens, potser fa estada al pantà. Aprofitem per recollir la brossa que d’altres han deixat i posar-la al contenidor.
Ja es fa tard i es qüestió de tornar cap a casa, seguim la pista fins a trobar la carretera de Tremp per baixar cap a Ponts i Masquefa.
En total 147 quilometres de ruta sense complicacions, un dia molt clar i assolellat i un bon servei de gastronomia.

Etiquetes de comentaris: , , ,