14 d’abril 2006

Ruta de la Sal completada

Sobre les 9 del mati sortim de el Parc de l’Agulla de Manresa direcció cap a Sant Joan de Vilatorrada, el camí esta una mica trencat i es força divertit. Voregem Collbaix per seguir cap a la Balma i el Molí d’en Boixeda a on parem a esmorzar.
Seguim cap a Fals passant per el Castell de Fals a on veiem les instal·lacions del pessebre vivent. Tot seguint fem cap a Comallonga, Montconill, l’ermita de Sant Joan i Cal Jaumandreu. Estem molt a prop de Súria des de on anem direcció nord seguin el riu Cardener. El bosc està destrossat i en molts trams cal anar amb molt de compte perquè la pista esta plena de pins caiguts.
Passem per l’Hostal Nou i Antius per arribar a Súria i desviar-nos cap al Castell de Coaner seguin la riera de Coaner. D’aquí cap a Gobianes, el Sernis i Claret dels Cavallers. Seguim a costat de la riera de Coaner fins quasi el seu naixement per tombar direcció nord cap a Salo, fem un tram d’asfalt per seguir direcció al Molí de Salo. Aquí agafem el GR-3 cap a Can Susanna, Claret de la Serra, Vallbona, Can Fontalla, Cal Serraire i la ermita de Santa Cecilia a on girem direcció cap a Cardona. Des de aquest lloc la vista de Cardona es genial.
Ja a la carretera parem a posar gasolina i fer una cervesa, el camí te molta pols i la gola esta resseca.
Com encara es aviat decidim fer una mica mes de camí a veure si arribem a Serrateix a dinar.
Seguim per el costat de la riera de Navel fins a Navel per pujar cap el Molí de Vilajussana i Vilajussana, on agafem asfalt fins a Serrateix a on parem a dinar.
De Serrateix baixem cap a la riera de Sant Cugat que ens porta a Santa Margarida de Viladepost del Puig. Seguim cap a la Creu del Perelló i Castellnou de Bages des de on seguim per carretera cap a Santpedor i al parc de l’Agulla des de on havíem sortit al mati.
A estat una bona volta per el Bages, uns 135 quilometres quasi sense tocar carretera.
Molt agraït al Helios per ensenyar-me aquest raconets de la seva comarca.

Etiquetes de comentaris: , ,