20 de març 2006

Ruta Alta Anoia

Tal com teníem previst a les 7:45 sortim de casa direcció a Jorba, aviem quedat amb l’Helios a les 8:30 a la rotonda de l’autovia direcció a Andorra i no es qüestió d’arribar tard.
Arribem a la rotonda i l’Helios ja ens esta esperant, ens presentem ja que no ens coneixíem personalment i seguim per carretera direcció a Rubio per començar la ruta.
De moment tot va be però quant estem ja sota el Castell de Rubio no trobem el camí que tenia marcat per accedir-hi i la pista que seguim es va allunyant de la ruta prevista, el terreny esta força enfangat i no es qüestió d’anar a la aventura; donem la volta i ja baixat trobem el camí que tenia marcat sobre el mapa. Resulta que es un corriol per anar a peu, el descartem i fem drecera per la carretera fins a trobar la ruta a seguir.
Es un camí rural engravillat fins a l’Hostal Vell, després un petit tram de carretera i pista cap a els Prats de Rei, es un tram sense cap complicació però que en mullat es força divertit, el terreny es peculiar, tot i ser molt planer i a molt poca velocitat ( tracció a les quatre rodes i primera marxa), sembla que estiguis fent “eslalon”, només t’has de preocupar de que el cotxe segueixi la pista.
Passem els Prats de Rei per l’interior del poble i seguim cap a Sant Pere Sallavinera a on parem a esmorzar.
Ja amb forces renovades seguim direcció a Sant Pere de l’Arç. Només sortir de Sant Pere Sallavinera ens trobem amb una cadena, cap problema, una mica de drecera per la carretera i ja tornem a estar en la ruta prevista.
Seguim pista cap a Sant Pere de l’Arç i Calonge de Segarra. El paisatge es monòton però preciós, els camps estan verds i la vista de les moltes masies es agradable. Poc abans de Castellfollit de Riubregós torna a fallar el track previst, no hi a camí, per lo que agafem una pista alternativa fins a trobar el track original. Ja passat Castellfollit ens trobem amb el mateix, cap problema, una altre pista i seguim direcció a Pujalt.
Avanç d’entrar a Pujalt i a peu de carretera trobem uns forats a la muntanya i parem a xafardejar, la meva companya ens explica que son les restes d’un antic campament militar de la república, de la guerra civil del 36, n’hi a tres, un era el polvorí i els altres dos refugis antiaeris.
Seguim fins a la plaça de Pujalt i anem a donar un tomb per el poble, desprès ja acomiadament a l’Helios que te que tornar a Sant Joan de Vilatorrada a dinar amb la seva companya i les seves filles, ja son les 12:50 i no es qüestió que arribi tard, encara li queda una estona fins a casa.
Jo i la meva companya aprofitem per fer una parada “tècnica” i anem a la casa rural la Cleda que esta al carrer major a veure si podem anar als serveis i fer una cerveseta.
Ens rep la Maite molt amablement, cap problema, una cerveseta, un cafè amb llet i una mica de pastis d’ametlles que treu la son. Resulta que la meva companya coneix a la Maite i al Pere el seu company, una mica de tertúlia i al cap de poc arriba el Pere que porta tot el tema històric de la zona del campament del exercit república; ens convida a visitar'lo i davant d’aquest repte no podem dir que no. Ens ensenya tot el campament que estan excavant i ens explica el que, quant i com d’aquest lloc que esperen recuperar seriosament i fer-lo visitable per a tothom.
Miro el rellotge i veig que son quasi les 2:30, ja no podrem acabar la ruta, tot i això a valgut la pena, la visita al campament a estat tota un lliçó i la visita al refugi antiaeri tota una experiència.
Ja tocant les tres decidim anar a dinar a Sant Ramon que esta molt a prop de Pujalt, parem en un bar-restaurant davant de “l’Escorial de la Segarra”. Un tracte molt familiar amb una cuina casolana força bona.
Ja son les 4:30 per lo que decidim seguir una hora, es farà fosc, anem sols i no es qüestió de fer tonteries.
Seguim fins a Sant Martí de Sesgueioles a on agafem carretera fins a casa.
No hem completat la ruta però ha estat un dia força maco. La ruta es de nivell baix que es pot fer en qualsevol vehicle 4x4, això si, cal fer.la a poc a poc i gaudir de tot l’entorn (paisatge, pobles, masies).
El nostre agraïment a l’Helios que ens a acompanyat en bona part de la ruta, també a la Maite i al Pere de l’allotjament rural la Cleda per la seva hospitalitat.
Es una ruta per fer d’ara fins el Maig, els camps estan fantàstics, amb tota la família i gaudir de tot el que veus.
El track ja esta comprovat fins a Pujalt per lo que el que descarregueu a partir d’ara es correcte.
Si passe.ho per Pujalt aneu a la casa la Cleda a veure si el Pere pot ensenyar.vos el campament, es tota una petita lliçó d’història.
Qualsevol dia d’aquest acabaré de fer la ruta, ja tindreu noticies.

Etiquetes de comentaris: ,